Vragen over de boerderij
Omdat hij van dieren houdt en deze onlosmakelijk verbonden zijn met oeroude natuurlijke principes.
Best wel, vooral omdat je met steeds meer dieren te maken krijgt. Meer dieren op het bedrijf is een economische noodzaak om de productiviteit te verbeteren. In de loop van de jaren zijn er wel steeds meer machines op het bedrijf gekomen waarmee het zware werk kan worden verlicht.
In de eerste plaats de Blonde d'Aquitaine. Daarnaast worden er Limousin, Piëmontese en Parthenaise dieren gehouden.
Vragen over de dieren
Het zijn allemaal ‘jonge mannen’ die de baas willen spelen. Samen in de wei betekent al gauw een grote knokpartij.
Nou en of. Er moet in de groep een leider zijn. Om dat vast te stellen, gaan ze met elkaar op de vuist. Na een paar dagen is de leider bekend en deze wordt dan ook als leider geaccepteerd.
Ja, met als belangrijkste maag de zogenaamde pens. Vanuit deze maag kan het rund herkauwen.
Voornamelijk uit Frankrijk, maar ook uit België, Luxemburg en ons eigen land.
Een volwassen rund eet per dag 12 kilo snijmais van eigen land, 6 kilo aardappelproducten van de patatfabriek, 5 kilo perspulp van de suikerfabriek, 2 kilo bierbostel van de bierbrouwerij en 1 kilo CCM, dat is gemalen maiskolf.
Een volwassen stier eet 26 kilo per dag.
Een ziek dier wordt onmiddellijk uit de groep gehaald en naar de ziekenboeg gebracht. Ook als hij genezen is, blijft hij in de ziekenboeg omdat terugplaatsen in de groep niet meer mogelijk is.
Een stier van twee jaar oud weegt ongeveer 800 kg.
De stieren verlaten, als de jeugdgroei achter de rug is, het bedrijf. Dat is na tweejaar.
Vragen over vlees
Jazeker, met de voeding die het krijgt. Geef je bijvoorbeeld alleen maar uien? Dan gaat het vlees naar uien smaken.
Deze gaan naar Slachthuis Tomassen in Someren.
De vrouwelijke vleesveerunderen, de zogenaamde zoogkoeien zorgen voor reproductie/voortplanting.
Algemene vragen
IKB staat voor Integrale Keten Bewaking. Wij maken onderdeel van de keten uit en wij garanderen dat er aan de regelgeving, die er is voor wat betreft huisvesting, voeding en dierenwelzijn, wordt voldaan.
Zie lijst met: Waar te koop voor supermarkten en slagers.
Ook vind je daar de horeca lokaties waar ons vlees op de menukaart staat.
Nee, de prijs is hetzelfde als vergelijkbaar ander kwaliteitsrundvlees. Bij Bief Select weet je echter dat alles klopt.