Onze dieren

Onze dieren

Bij Bief Select werken we met 4 rassen die nagenoeg gelijke vleessoorten opleveren.

 

 

Doordat de dieren een gelijk menu krijgen ontstaat een gelijke kleur, smaak en nagenoeg gelijke structuur van het vlees. De expertise bij Bief Select is er al 20 jaar op gericht veranderingen in het voer 'wetenschappelijk' bij te houden.Vandaar dat de dieren nu een bordje voorgeschoteld krijgen met acht verschillende producten, die elk een specifiek doel dienen. En dit menu is constant, zomer en winter, gelijk. Daarom is de kwaliteit van Bief Select vlees ook constant gelijk.

Wilt u meer weten over Bief Select rundvlees of over de rassenverschillen dan kunt u dat hieronder lezen.
Deze informatie is vooral voor vakmatig geïnteresseerden:

 

 

Ras: Blonde d'Aquitaine

Kleur: Blond van kleur (tarwe kleurig)
Geboorte: Natuurlijke geboorte
Oorsprong: Zuid-Frankrijk
Groei per dag: 1700 gram per dag
Eter: Stevige eter
Karkasgewicht: 500kg
Percentage: gem. 66% (aanhoudingspercentage= vlees op het karkas)
Smaak: Altijd mager vlees. Het beste percentage edele stukken bij versnijding. Mals vlees met zeer weinig vetaanzet, een fijne korrel en zeer smakelijk. In de Franse restaurants krijgt het vlees van Blonde (d'Aquitaine) de hoogste waardering.

Ras: Limousine

Kleur: Bruin
Geboorte: Natuurlijke geboorte (kalveren worden licht van gewicht geboren. 97,9% van de geboorte gebeurt zonder menselijke hulp)
Oorsprong: Frankrijk (uit de omgeving van Limoges - midden Frankrijk)
Groei per dag: 1300 gram per dag
Eter: Sober in zijn voeding
Karkasgewicht: 450kg
Percentage: gem. 63% (aanhoudingspercentage. Vlees op het karkas is wel tot 84%)
Smaak: Mager vlees, maar iets bedekter, dus iets vetter dan een Blonde d'Aquitaine

Ras: Piemontese

Kleur: Grijs van kleur, zwarte pluim aan de staart, zwarte neus, zwarte hoeven en zwarte ring rond de ogen
Geboorte: Natuurlijke geboorte. Dat is anders bij van Piemontese afgeleide rassen als Dikbil en Belgische Witblauw die voornamelijk gefokt worden op bespierdheid en waarbij de geboorte vaker met de keizersnee ter Wereld komen. De kalveren van het zuiver Piemontese ras worden lichtbruin geboren, wat naar vier maanden veranderd.
Oorsprong: Italië (Po-vlakte)
Groei per dag: 1500 - 1600 gram per dag
Eter: Zeer kritisch op z'n voeding
Karkasgewicht: 500kg
Percentage: 68% (aanhoudingspercentage= vlees op het karkas)
Smaak: Altijd mager vlees, maar zeer zeldzaam beschikbaar

Ras: Pathenaise

Kleur: goudbruin van kleur, met lichtere ogen, snuit en poten, erwijl de neus, hoeven en staart zwart zijn.
Geboorte: Natuurlijke geboorte.
Oorsprong: Frankrijk (deux-Sevres departement)
Groei per dag: 1500 - 1600 gram per dag
Eter: Zeer kritisch op z'n voeding
Karkasgewicht: 500kg
Percentage: 68% (aanhoudingspercentage= vlees op het karkas)
Smaak: Mager vlees, maar zeer zeldzaam beschikbaar