Historie

Historie

De oorsprong van Bief Select ligt bij Henk Broeders

Hij werd geboren op een boerderij: zijn vader hield, naast runderen, ook paarden, schapen, kippen en varkens.Al vroeg had Henk Broeders hart en passie voor de boerderij en de dieren.
Toen hij de boerderij overnam had hij een heel eigen vooruitziende blik. Uiteindelijk legde hij zich toe op enkel runderen en dan met name stieren.
Hij werd een Rundvlees Veehouder. Puttend uit de in de jonge jaren opgedane kennis ontwierp hij, met een heldere blik en de nodige eigenwijsheid, stallen die gebaseerd waren op het potstalsysteem van vroeger.
Nù blijkt dat hij daarmee een schot in de roos heeft gedaan, want in onze moderne tijd zijn veel veehouders voorbijgegaan aan zaken die de afgelopen decennia enorme problemen in de veeteelt hebben veroorzaakt.
Om er een paar te noemen: de gekke koeienziekte, mond- en klauwzeer, resistentie door antibioticumgebruik in de veehouderij, MRSA onder veehouders, salmonellabesmetting via kippen en varkens, vervuiling van oppervlaktewater, inklinken van de gronden door kunstmestgebruik en niet-duurzame productietechnieken.
Bij Henk stond altijdeerlijkheid voorop. Hij wist dat als hij steeds groter zou worden, het probleem ook groter zou zijn als hij op een minder 'nette' manier zou werken.
Hij heeft het zich simpelweg nooit kunnen en willen veroorloven fout bezig te zijn of risico's te nemen t.a.v. voedselveiligheid, diervriendelijkheid en milieu.

 

Met het grote bedrijf van nu kan hij zich géén enkele fout meer permitteren. Diervriendelijkheid bij Bief Select, waarmee hij altijd al bezig was, is nu erkend door de dierenbescherming. De voedselveiligheid en constante betrouwbaarheid van het vlees hebben er voor gezorgd dat er op zijn boerderij geen calamiteiten waren. Duurzaamheid kenmerkt zijn hele bedrijfsvoering en raakt dus ook de productie van de gewassen die voor het voer en voor de poststal nodig zijn. Nù staat zijn bedrijfin de belangstelling. Bief Select is verantwoord geproduceerd vlees, op alle terreinen. En daar is Henk Broeders met recht trots op.